Dragi creștini, pe mine ma intrigă faptul că nu stați în banca voastră și tot vreți să ne băgați pe gât credința voastră strămoșească, plină de iubire și de toleranță. Eu cred că dacii(stramoșii noștri) s-ar răsuci în mormânt dacă ar auzi asta. Creștinismul a prins pe meleagurile noastre cam în jurul anului 1000. Față de civilizația dacică de cca. 4-5000 de ani, o mie de ani nu prea pare strămoșesc. Până la secularizarea lui Cuza slujbele la biserica se țineau în limba slavonă , limbă pe care nu o înțelegea mai nimeni, chiar nici preoții care repetau mecanic ceea ce ziceau. Țăranii români erau obligații să muncească pe moșiile bisericilor și mănăstirilor, lucru pe care nu-l făceau cu plăcere, dovadă făcând numeroasele răscoale împotriva clerului. În primul război mondial biserica ortodoxă din Ardeal a afurisit armata română care venea să elibereze Ardealul. Deci unde este iubirea, unde este ajutorul bisericii pentru poporul român de-a lungul istoriei? Va invit să nu mă credeți pe cuvânt ci să studiați istoria. Dar nah, dumnezeul vostru va îndeamnă să fiți proști. „Caci intelepciunea lumii acesteia este nebunie inaintea lui Dumnezeu (I Cor. 3, 19).”
În privința toleranței creștine pe care va lăudați că o manifestați, eu vă propun un experiment. Ce-ar fi dacă noi ateii am deveni acum sataniști, ne-am construi cel puțin câte un templu pentru fiecare 3 biserici de-ale voastre, ne-am face emisiuni radio și TV, am lua bani de la bugetul statului măcar un sfert din cât luați voi, am face o grămadă de afaceri fără să plătim impozite, ne-am trimite misionari la ușile voastre, am umple internetul și cutiile poștale cu citate satanice și v-am amenința pe toți care nu credeți în zeul nostru? Ne-ați tolera? Ne-ați lăsa libertatea de a crede în ce vrem? Sau ne-ați ataca încontinuu, până am muri cu toții? Aș merge pe ultima variantă, pentru că sunteți cei mai ipocriți oameni apăruți vreodată pe această planetă. Vă bateți cu pumnii în piept că sunteți adepții unui zeu care îndeamna nu doar la toleranță, ci chiar la iubire de aproape, însă sunteți în stare să-i jupuiți de vii pe toți cei diferiți de voi.
Eu v-aș recomanda să renunțați a mai citi biblia ci în locul ei vă propun să citiți o carte de joc, una de la 2 la 10 care să nu conțină figuri și să nu fie prea complicată. În concluzie, din punctul meu de vedere dacă doar 1% dintre pământeni ar avea credință, iar restul inteligență, ar fi o lume perfectă.

Facebook Comentariu
Distribuire
Please follow and like us:
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/06/mesaj-pt-creștini.jpg?fit=842%2C595https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/06/mesaj-pt-creștini.jpg?resize=150%2C150Ionel BogosCugetări@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,atei,biserica ateistă,biserica satanistă,bisericaateistă,bisericasatanistă,mesaj pt creștiniDragi creștini, pe mine ma intrigă faptul că nu stați în banca voastră și tot vreți să ne băgați pe gât credința voastră strămoșească, plină de iubire și de toleranță. Eu cred că dacii(stramoșii noștri) s-ar răsuci în mormânt dacă ar auzi asta. Creștinismul a prins pe meleagurile noastre...Pentru cei care știu să gândească singuri