Multi oameni stau in relații toxice (se supun unor ideologii și tradiții cu care nu sunt de acord sau pur și simplu acceptă situații incomode)  pentru că se tem de „ce zice lumea”, sau „ce-ar zice ceilalți”?. 
Când se ajunge la aceasta referire, de obicei eu spun: oprește-te puțin să studiem acest aspect. Vrei te rog sa îmi faci o lista cu oamenii care ar constitui „lumea” care te îngrijorează?
Unii oameni se enervează sau devin deranjanți de ideea de a se confrunta concret cu comitetul de etica si morala al familionului lui, al comunități unde trăește. Alții tresar si realizează că sunt puțin oameni cărora ar trebui să dea socoteala. 
Cei care au făcut lista pe bune, n-au avut de unde stoarce mai mult de 20-30 persoane incluzând și vecini, unchi și veri plecați din țară și colegi de serviciu. 
Să stai într-o relație toxica de dragul celor 30, mie mi se pare o grozăvie degeaba. Ca să nu mai vorbim, ca nu i-a întrebat nimeni concret pe fiecare cum ar reacționa dacă…?

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/06/de-gura-lumii.jpg?fit=500%2C562https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/06/de-gura-lumii.jpg?resize=150%2C150Dumitrache Vikipsihoterapeutul de serviciu@liber cugetator,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetatori,#Viki Dumitrache,de gura lumi,gura lumi,psihologul de serviciMulti oameni stau in relații toxice (se supun unor ideologii și tradiții cu care nu sunt de acord sau pur și simplu acceptă situații incomode)  pentru că se tem de „ce zice lumea”, sau „ce-ar zice ceilalți”?.  Când se ajunge la aceasta referire, de obicei eu spun: oprește-te puțin să studiem acest aspect....Pentru cei care știu să gândească singuri