MiniMed 670G este primul dispozitiv care combină un monitor automat de glucoză și o pompă de insulină. Ar putea ajuta mai mult de 1,25 milioane de copii americani și adulți cu diabet zaharat de tip 1 să-și gestioneze boala.

O VIAȚĂ MAI BUNĂ PENTRU PACIENȚI

Veste bună pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1. Primul „pancreas artificial” a fost aprobat de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Tehnologia inovatoare a companiei medicale Medtronic MiniMed 670G este primul dispozitiv care combină un monitor automat de glucoză și o pompă de insulină. Acesta administrează o cantitate exactă de insulină după cum este necesar și, de asemenea, va opri automat eliberarea de insulină când se detectează o scădere a nivelului zahărului. Acest lucru minimizează riscul de a lua prea multă sau prea puțină insulină, ambele putând avea consecințe fatale.

Medtronic descrie MiniMed 670G ca fiind „primul sistem de buclă închisă hibrid din lume”. Dispozitivul necesită numai ca pacienții să introducă carbohidrați în timpul mesei și să calibreze periodic senzorii, permițându-i să trăiască mai mult. De asemenea, îi ajută să doarmă mai bine în timpul nopții și să se trezească cu niveluri sănătoase de glucoză.

Aceasta tehnologie, prima de acest gen, poate oferi persoanelor cu diabet zaharat de tip 1 o mai mare libertate de a-si trai viata, fara a trebui sa monitorizeze in mod constant si manual nivelurile de glucoza de baza si sa administreze insulina, spune directorul FDA Dr. Jeffrey Shuren.

Dar, deși FDA a dat companiei aprobarea pentru a trimite dispozitivul pe piață spre utilizare de către pacienții cu vârsta de 14 ani și peste, potențialii clienți vor trebui să aștepte puțin mai mult deoarece Medtronic dorește să efectueze teste suplimentare în viața reală înainte să lanseze în cele din urmă MiniMed 670G în cursul acestui an. Compania își propune, de asemenea, să determine dacă dispozitivul ar fi sigur pentru utilizare la persoanele care nu au vârsta minimă aprobată de FDA.

TEHNOLOGIA SALVEAZĂ VIEȚI

În diabetul de tip 1, pancreasul nu produce insulină, astfel încât organismul își pierde capacitatea de a controla în mod natural glicemia. Dacă nu este tratată, boala poate provoca orbire, insuficiență renală promptă sau poate accentua riscurile pentru bolile cardiovasculare, printre alte complicații, iar în 2012, American Diabetes Association a estimat că 29,1 milioane de americani au avut diabet. Acesta este un procent de 9,3% din populație, iar alte 1,4 milioane de americani sunt diagnosticați cu boala în fiecare an.

În prezent, nu există nici un tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, dar pe măsură ce tehnologia medicală avansează, apar noi speranțe pentru persoanele afectate de această boală și de multe altele

De exemplu, Stan Larkin, a trăit 555 de zile fără o inima datorita Syncardia. El a purtat dispozitivul într-un rucsac în timp ce aștepta o înlocuire a inimii. El chiar a jucat baschet în timp ce folosea dispozitivul, arătând că trăirea fără un organ vital nu este un motiv pentru care nu poți să te bucuri de cea ce îți place.

 Sursa: futurism.com (articol preluat, tradus și adaptat)

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/05/artificial-pancreas-medtronic-fda-medtech.jpg?fit=1024%2C681https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/05/artificial-pancreas-medtronic-fda-medtech.jpg?resize=150%2C150Claudia Madalinanoutăți@liber cugetator,#diabet,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,pancreas artificial,pancreasartificialMiniMed 670G este primul dispozitiv care combină un monitor automat de glucoză și o pompă de insulină. Ar putea ajuta mai mult de 1,25 milioane de copii americani și adulți cu diabet zaharat de tip 1 să-și gestioneze boala. O VIAȚĂ MAI BUNĂ PENTRU PACIENȚI Veste bună pentru persoanele cu diabet...Pentru cei care știu să gândească singuri