Zilele astea a trebuit să explic unor copii de 13, 15, 17 ani că nu există strigoi și că decedatul X nu a revenit în casa lui să dea cu scaunele de pământ și să deschidă ferestre în timp ce copiii dorm acolo.

Cum o fi să stai sub pătură și să crezi (tu, un copil de 12 ani) că mortul face scandal în sufragerie? Funcțiile lui vitale au încetat, trupul lui inert e sub pământ, însă, cu voia lui Dumnezeu, a revenit din morți ca să înspăimânte niște copii.

Pentru asta e vina ta, mai ales a ta, a licențiatului care stă la catedră și încă mai spune ”Hristos a înviat!”, care are ”duhovnic” și investește în masluri, pomeni și pelerinaje, ține în portofel icoana sfintei păzitoare de accidente de mașină, trăiește și simte așa cum i-au dictat niște ciobani pedofili în urmă cu câteva mii de ani.
Ăsta este modelul tău, reperul tău moral și intelectual, ghidul tău în relațiile interumane: niște violatori pentru care uciderea fraților, a părinților, sacrificiul nou-născuților, furtul de identitate, tortura, sclavia și războiul erau alegeri la fel de firești cum e pentru noi pieptănatul.

E vina părintelui care a adus pe lume copii pentru că ”așa a vrut Dumnezu”, care își pune copilașul să pupe icoane bălite și să spună ”Înger, îngerașul meu”, să țină post ca să i se ierte păcatele, îl încurajează să creadă în draci și în sfinți decapitați, iar mai târziu îl va instiga împotriva a tot ce este liber, uman, firesc și diferit de el.

Și nu-mi spune, te rog, ”ce-are sula cu prefectura?”, că are. Ignoranța acceptată ca virtute duce la fabulație, îndeamnă la violență, instigă la ură și provoacă o eternă confuzie între real și ireal, între acceptabil și monstruos, între bine și rău. Îți rupe creieru-n două, mai pe românește.

No automatic alt text available.
Facebook Comentariu
Distribuire
Please follow and like us:
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/05/totul-despre-strigoi.jpg?fit=450%2C346https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/05/totul-despre-strigoi.jpg?resize=150%2C150CîrșmaruCugetări@AndraCîrșmaru,@CirsmaruAndra,@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,Andra Cirsmaru,Andra Cîșmaru,Cîrșmaru Andra,morți,morții,moti,strigoi    Zilele astea a trebuit să explic unor copii de 13, 15, 17 ani că nu există strigoi și că decedatul X nu a revenit în casa lui să dea cu scaunele de pământ și să deschidă ferestre în timp ce copiii dorm acolo. Cum o fi să stai sub...Pentru cei care știu să gândească singuri