Acest medicament ar putea repara permanent leziunile persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral.
          Folosind un medicament deja aprobat pentru studiile clinice, cercetătorii au fost capabili să reducă leziunile cerebrale și să stimuleze creșterea celulelor noi ale creierului la șoareci care suferă de accidente vascular-cerebrale.
          Cercetarea oferă o nouă speranță celor care se ocupă de consecințele accidentelor vascular-cerebrale, care sunt a cincea cauză principală de deces în Statele Unite.

          Medicament vechi, un nou tratament

          Cercetătorii de la Universitatea din Manchester au dezvoltat un nou tratament care ar putea limita leziunile cauzate de accidente vasculare cerebrale și, de asemenea, să stimuleze regenerarea în zona afectată a creierului. Mai mult, medicamentul pe care îl utilizează a fost deja aprobat clinic.

          Studiul cercetătorilor este publicat în revista Brain, Behavior and Immunity și descrie modul în care au dezvoltat tratamentul, folosind șoareci crescuți pentru a dezvolta accidente vascular-cerebrale ischemice, cel mai răspândit tip de accident vascular-cerebral, care apare atunci când o arteră, care furnizează sânge bogat în oxigen creierului, este blocată. Imediat după ce șoarecii au prezentat un accident vascular cerebral, cercetătorii i-au tratat cu un antagonist al receptorilor interleukinei-1 (IL-1Ra), un medicament antiinflamator care este deja autorizat pentru a fi folosit în tratamentul artritei reumatoide.

          Ei au observat o reducere a cantității de leziuni cerebrale observate în mod obișnuit după un accident vascular-cerebral și au remarcat, de asemenea, că medicamentul a stimulat neurogeneza (nașterea de noi celule) în zonele care au suferit leziuni cerebrale, în zilele următoare tratamentului. Șoarecii si-au recâștigat abilitățile motorii pe care le-au pierdut datorita accidentului vascular cerebral.

          Speranța pentru un remediu

          Accidentul vascular-cerebral este a cincea cauză de deces în Statele Unite, înregistrîndu-se aproximativ 800.000 de cazuri pe an, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Acestea apar atunci când fluxul de sânge către creier este întrerupt, de obicei datorită unui cheag de sânge sau a unei acumulări de grăsime care s-a desprins de pe artere și a călătorit în creier. Condiția este extrem de periculoasă, deoarece celulele creierului pot muri în câteva minute de la accident, provocând leziuni permanente sau chiar moarte.

           Încă nu avem un tratament pentru a preveni sau inversa în mod adecvat deteriorarea creierului cauzată de accidente vasculare cerebrale, dar cercetătorii din Manchester consideră că aceste studii ar putea schimba acest lucru. Deși se află încă în stadiile incipiente ale studiilor clinice, ei speră să treacă în cele din urmă la studii mai mari și, eventual, la testele pe oameni. Împreună cu alte cercetări, acest nou studiu oferă speranțe pentru mii de oameni a căror viață este afectată de accidente vascular-cerebrale, la nivel mondial.

Sursa: futurism.com

Facebook Comentariu
Distribuire
Please follow and like us:
https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/05/0ba3376ada5ce0b999af71c6c30a76fc.jpg?fit=1024%2C918https://i1.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/05/0ba3376ada5ce0b999af71c6c30a76fc.jpg?resize=150%2C150Claudia Madalinanoutăți@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,FDA,medicament,studiu clinic          Acest medicament ar putea repara permanent leziunile persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral.           Folosind un medicament deja aprobat pentru studiile clinice, cercetătorii au fost capabili să reducă leziunile cerebrale și să stimuleze creșterea celulelor noi ale creierului la...Pentru cei care știu să gândească singuri