Acum oamenii de stiinta pot extrage ADN-ul primilor oameni din pământ vechi de 240,000 de mii de ani. (pământul fiind rezultatul descompuneri biologice de-a lungul timpului)                                            

Sumar: Oamenii de stiinta acum extrag si analizeaza ADN-ul primilor oameni din antichitate,deschizand o luma a posibilitatilor pentru explorarea evolutiei umane in absenta fosilelor si oaselor.

ADN in solCercetatorii germani tocmai au facut o descoperire importanta in determinarea ADN-ului stramosilor nostri. In timp ce cercetatorii s-au bazat pe munca ostenitoare si purul noroc in a descoperi fosile ale predecesorilor nostri,o noua tehnica permite acum oamenilor de stiinta sa extraga ADN din o substanta aflata in abundenta:pamant.

Oamenii de stiinta au inteles ca in timp materialul genetic aflat in descompunere al oricarei entitati fie umana-animala-vegetala, o sa fie depus in aria inconjuratoare si o sa ramana acolo pentru mult timp. Problema este ca este foarte mult material care este deja combinat cu alte substante.Analizand numai ADN-ul uman depozitat chiar intr-o dimensiune cat a unei cupe de linguri a fost dintotdeauna foarte dificil de facut.

Condusi de Viviane Slon, oamenii de stiinta ai Institutului pentru Evolutia Antropologiei Max Planck din Leipzig,Germania,au creat un proces de extragere si determinare a acelor mici bucati de ADN, iar in prezent ei sunt primii cercetatori care au recuperate ADN uman direct din sediment.Pentru acest fapt, ei au creat molecule care sa tinteasca si extraga ADN de la mamifere, in special ADN de la mitocondrii,care este mult mai abundant. Echipa a prezentat rezultatele in ziarul Science (Stiinta) saptamana trecuta.

Echipa lui Slon aduce o noua lumina peste denisovani, o rudă apropiată a omului de Neandertaler,  despre care noi stim foarte putin in prezent. Pana acum cercetatorii au reusit sa recupereze numai o fosila prezentand un deget, cativa dinti, toate luate dintr-o singura pestera in Siberia. Daca tehnologia pentru analinza ADN din ramasite o sa devina in mod normal parte a lucrarilor in teren, este un potential pentru descoperirea mai multor probe ale existentei strabunilor si fara fosile. O sa ne explice mai detaliat despre ce faceau primii oameni in afara pesterilor in care au trait (chiar si murit) inclusiv procesul de migratie.

Pentru paleontologi si arheologi, ideea de a nu se mai baza complet pe descoperirea palpitanta-dar relative rara-a ramasitelor o sa fie o alinare. Chiar si in momentul in care vor descoperi o ramasita, adaugand-o in testele pentru determinate pot compromite integritatea unui specii, punand cercetatorii izolati de curatorii muzeelor sau civilizatii ce doresc sa pastreze ramasitele primilor oameni.

Probabil cel mai incantator dintre toate este faptul ca a fi capabil sa extraga ADN in lipsa oaselor ar putea adauga o noua bransa in arborele genealogic al umanitatii, oferind o imagine de ansamblu a primilor oameni care pana cum se facea numai prin descoperirea scheletelor.

Sursa: Futurism.com

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/05/richard_bones_grave-2.jpg?fit=600%2C338https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/05/richard_bones_grave-2.jpg?resize=150%2C150Dora Stefanevoluția biologicănoutăți@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#liber-cugetatoriRomania,#libercugetator,#libercugetatori,ADN,evolutie,tehnologie Acum oamenii de stiinta pot extrage ADN-ul primilor oameni din pământ vechi de 240,000 de mii de ani. (pământul fiind rezultatul descompuneri biologice de-a lungul timpului)                                             Sumar: Oamenii de stiinta acum...Pentru cei care știu să gândească singuri