Am trecut printr-o altă etapă a schimbărilor climatice

           Pământul tocmai a trecut un alt prag periculos pentru schimbările climatice: o citire atmosferică de dioxid de carbon de 410 ppm (0,0041% CO2 în atmosfera). Acesta este un alt motiv pentru care efortul concertat și global este esențial pentru sănătatea și supraviețuirea planetei noastre.

            Doborând recorduri periculoase

            Pe 18 aprilie, Pământul a doborât cea mai recentă piatră de hotar pentru schimbările climatice, când nivelurile atmosferice de dioxid de carbon au fost măsurate la 410 ppm. Curba Keeling, o universitate din California, San Diego, programul Scripps Institution of Oceanography, a înregistrat piatra de hotar la Observatorul Mauna Loa din Hawaii. Acest lucru a fost înșelător pentru oamenii de știință, deși nu este deloc surprinzător: de când anul trecut – când noile niveluri normale ale concentrației atmosferice de dioxid de carbon ale planetei noastre au fost de 400 ppm – oamenii de știință au avertizat publicul ca vine următorul punct de referință de 410 ppm.

            „Suntem într-o nouă eră”, a declarat Ralph Keeling, director al Programului Scripps Institution of Oceanography’s CO2 din San Diego pentru Yale Environment 360. „Și merge rapid. Vom ajunge la 410 destul de repede. „

            Nu există nimic semnificativ cu privire la numărul 400 sau 410, dar ele oferă puncte pentru comparație cu oamenii de știință. „Aceste etape sunt doar numere, dar ne dau ocazia de a face o pauză și de a face bilanțuri și de a acționa ca niște bastoane utile pentru comparații cu înregistrările geologice”, a declarat Gavin Foster, cercetător la Universitatea Southampton din Paleoklimat, în luna martie.

           

            Acum, mai mult ca niciodată, este esențial ca toate țările să colaboreze pentru a obține o lume mai ecologică. Deși factorii naturali, cum ar fi El Niño, au condus mai mult dioxid de carbon în atmosferă în ultimii doi ani, aceste noi înregistrări sunt în mare parte determinate de oamenii care ard combustibili fosili în cantități extraordinare, la rândul lor, creând cantități record de dioxid de carbon.

            „Rata de creștere va scădea în momentul scăderii emisiilor”, a spus Pieter Tans, omologul National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), pentru Climate Central. „Dar dioxidul de carbon va continua să crească, deși mai lent. Doar atunci când emisiile vor fi reduse la jumătate, nivelul emisiilor de dioxid de carbon din atmosferă va scădea inițial. „

            Recunoscând importanța luării de măsuri pentru stoparea schimbărilor climatice, oamenii de știință și laici din Statele Unite au mers pentru știință pe Ziua Pământului, 22 aprilie. Punctul central al marșului a fost mai mult știința decât ideologia politică. Adresându-se mulțimii din San Diego, Keeling a declarat: „Dezbaterea privind schimbările climatice sa încheiat de zeci de ani”.

            Cercetările recente arată că aprovizionarea globală cu energie trebuie să fie de numai 25% (sau mai puțin) dependentă de combustibilii fosili până în 2100 pentru a îndeplini obiectivele Acordului de la Paris privind clima. Diferitele țări iau măsuri pentru a-și îndeplini propriile obiective care sunt în concordanță cu aceste orientări globale. China, de exemplu, a introdus o limită a cărbunelui și va ridica emisiile de cărbune până în 2030. Germania va interzice motoarele cu combustie până în 2030. Aici, în Statele Unite, susținătorii de profil pentru mediu au finanțat un fond de energie curată de 20 de ani Tune de 1 miliard de dolari.

            Marea Britanie a stabilit recent un record pe care lumea a fost fericit să-l vadă: a avut prima zi de putere fără cărbuni în 135 de ani. Acum este momentul pentru un efort concertat, la nivel mondial, deci, sperăm că vom începe să vedem mai multe înregistrări pozitive ca aceea.

            Sursa: futurism.com

site-ul liber-cugetatori.ro își propune să prezinte cel puțin o soluție într-un articol viitor… deci urmăriți-ne..

 

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/05/efectele-incalziri-globale.jpg?fit=620%2C349https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/05/efectele-incalziri-globale.jpg?resize=150%2C150Claudia Madalinanoutăți@incalzireglobală,@liber-cugatatori,#liber-cugetatori,#libercugetatori,incalzire globala,poloare record,poluareAm trecut printr-o altă etapă a schimbărilor climatice            Pământul tocmai a trecut un alt prag periculos pentru schimbările climatice: o citire atmosferică de dioxid de carbon de 410 ppm (0,0041% CO2 în atmosfera). Acesta este un alt motiv pentru care efortul concertat și global este...Pentru cei care știu să gândească singuri