În luna aprilie 2017 a fost prezentată lumii științifice o adevărată realizare cu o capabilitate de a salva milioane de vieți în viitorul apropiat ce a fost atinsa de către medicii componenți al Spitalului de Copii din Filadelfia.
Pântecele artificiale (artificial womb) este unul din cele mai noi rezultate ale avansărilor tehnologiei moderne, copiind cu exactitate caracteristicile modelului organic fiind testat in prealabil pe un numar de opt miei născuți prematur ce s-au dezvoltat complet normal în mediul sintetic la un timp de 105 zile după concepție.
Principala cauza pentru care o asemenea descoperire devine vitală este faptul că, la nivel mondial, cea mai întâlnită pricină de deces infantil este nașterea prematură. Dacă un copil este adus pe lume înainte de 37 saptamani acesta este expus în continu la diverse boli și bacterii ce îl pot afecta datorită lipsei unui sistem imunitar și datorită faptului că plămânii și creierul sunt încă în curs de formare, având posibile aversiuni fatale. Într-un asemenea stagiu nici o ființă nu are șanse de supraviețuire.
Modelul construcțional al unui asemenea pântece sintetic este reprezentat de un sac capacitor construit dintr-un material plastic menit sa imite uterul, fiind umplut cu o serie de fluide asemenea celor organice, întregul sistem având conexiunea la un construct complex de circuite și aparate de monitorizare în totalitatea timpului aflat sub observație medicală expertă. Desi acest uter nu are capabilitatea de a susține viața încă din momentul concepției sau înainte de perioada intrării în procesul de dezvoltare fizica a fătului, acest înlocuitor artificial se prezintă ca fiind o soluție salvatoare în cazurile de urgență clinică, unde fătul nu doar este prezervat într-un mediu steril precum într-un incubator dar i se și asigura o formare optimă, astfel, privind stadiile de formare și dezvoltare a iezilor cobai se observă ca fiind o metoda eficienta, unde iezii au fost asistati până la completarea organelor, creșterea părului și până în momentul în care au fost capabili de supraviețuirea pe cont propriu.
Aceste descoperiri au fost luate deja în considerare de departamentul Alimentației și Medicamentelor din SUA care au prezis folosirea acestora pe scară largă și în cazul oamenilor până în maximum urmatorii 5 ani.
Avansările în domeniile geneticii, fizicii, mecanicii dar și în orice alt domeniu creând o cale mai sigură unde artificialul se sintetizează în armonie cu organicul.
Facebook Comentariu
Distribuire
Please follow and like us:
https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/04/pantec-artificial.jpg?fit=640%2C646https://i2.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/04/pantec-artificial.jpg?resize=150%2C150Razvan Olahutistoria științeinoutăți@liber cugetator,@liber-cugatatori,@nascuti prematur,@nascutiprematur,@nounascuti,@pântecartificial,@RazvanOlohut,#artificialwomb,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,artificial womb,nou nascuti,pantec artificial,Razvan Olohut                       În luna aprilie 2017 a fost prezentată lumii științifice o adevărată realizare cu o capabilitate de a salva milioane de vieți în viitorul apropiat ce a fost atinsa de către medicii componenți al Spitalului de Copii din Filadelfia. Pântecele artificiale (artificial womb) este unul din cele mai noi rezultate...Pentru cei care știu să gândească singuri