OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

           Decizia crucială luată de Pavel a fost de a copia legile din Scriptura Ebraică, pe care apoi le transformă pe placul păgânilor din Roma.
El a știut că legile date evreilor sunt doar pentru evrei…dar de unde altundeva să fi putut copia o lege atât de perfectă???
Pavel, pur si simplu “transforma” teoretic (adica “pe hartie”) tot ce este Iudaic și botează cu, cuvântul “spiritual”.
             In acord cu ce spune Pavel, toți păgânii crestinizati devin “evrei” spirituali.
Pavel face tot posibilul ca să atragă câți mai mulți păgâni la religia asta nouă făurită de el, NU de Isus …DE EL!
             Exclude circumcizia, exclude Legea, deci ținerea poruncilor -dupa Pavel tot ce trebuie să faci este să crezi…nu trebuie să depui nici un alt efort….
            Nu trebuie să-ți mai “platesti” păcatele pentru ca idolul Isus ben Pantera le-ar fi plătit pentru tine…..
Țelul lui Pavel a fost să creeze o religie “placuta” și ușoară, unde ar putea atrage câți mai mulți păgâni și unde ar putea striga in gura mare : “Veniti! deveniti creștini pentru că este foarte ușor să fii creștin, iar răsplata este IMENSĂ!
Viața veșnică!”
            Considerand toate astea, si considerând că societatea greco-romană era o societate politeistă, trebuiau „legi” ușor de ținut!
           Țelul lui Pavel era de a “descarca” povara asta din spatele oamenilor care era LEGEA…pentru că după el, ea nu mai trebuia ținută, oamenii putea să faca ce vroiau atâta timp cat credeau în Isus ben Pantera!
Cu câteva mici restricții bineînțeles!
           De aceea, Pavel a inventat un cuvânt nou in 1 Cor 6:9 (arsenokoites) care nu acuza sexualitatea romana, ci sexualitatea religioasa greco-romană (păgână).
          El spunea “Nu mai venerați in felul ăsta … cu orgii sexuale, ci venerați in felul ăsta… fără orgii sexuale – orgiile sexuale le puteți avea după ce ieșiți din Biserică, acasă! Între voi!” … ok, partea de la urmă e din burta mea, dar nu m-am putut abtine .

Facebook Comentariu
Distribuire
Please follow and like us:
Maximilian2. Istorieistoria religiilor             Decizia crucială luată de Pavel a fost de a copia legile din Scriptura Ebraică, pe care apoi le transformă pe placul păgânilor din Roma. El a știut că legile date evreilor sunt doar pentru evrei...dar de unde altundeva să fi putut copia o lege atât de perfectă??? Pavel,...Pentru cei care știu să gândească singuri