Voi începe un topic foarte controversat: Căsătoriile gay. Văd multe persoane care sunt complet împotriva acestora, și numa nu pot pricepe, de ce? Ce vă macină pe voi gândul ce le place altora, și ce fac alții în intimitatea lor? Îi întreb de ce, și mereu găsesc același răspuns: Pentru că nu e normal, pentru că Dumnezeu a lăsat pe Adam și Eva nu pe Adam și George, și alte prostii de genul. Deci nu ești de accord cu homosexualitatea pentru că nu este normală? Pentru că nu sunt ca tine? Ei bine, sunt multe lucruri pe care le poate face un om, sau le poate avea un om , care totuși nu te deranjează chiar daca acestea nu sunt normale. Homosexualitatea este înnăscută. Aud oameni care tot pledează pe ideea că homosexualii au făcut alegeri greșite. Nu! Ei nu aleg. Tu ai ales să-ți placă sexul opus? Nu cred. Când ai intrat în adolescență te-ai gândit că ar fi mai ok dacă ai alege sexul opus așa că l-ai ales?  Mă cam îndoiesc, oricum , dacă răspunsul e da, probabil ești bisexual.

Și pornind de la faptul că homosexualii sunt diferiți, și nu sunt ca noi, și asta este ceea ce vă deranjează, și adăugând faptul că homosexualitatea este înnăscută, să spui că urăști homosexualii pentru că sunt diferiți e ca și cum ai spune că urăști o persoană cu 11 degete pentru că e diferită, sau ai spune că urăști o persoană care s-a născut cu un defect la picior și care trebuie să umbe în scaun cu rotile, pentru că este diferită. Ce e atât de rău în a fi diferit? Dacă cineva ți-ar spune că urăște o persoană în scaun cu rotile ce-ai zice? Ai zice că e un om rău, că persoana aia nu a ales să se nască așa, că nu e vina lui. Ei bine, ia-ți răspunsul și generalizează-l. Nici homosexualii nu aleg. Nici ei nu merită judecați. Și chiar dacă ar fi o alegere, de ce te deranjează pe tine alegerea altuia? Cu ce te afectează? Nu cred că dacă te naști homosexual ar trebui să întemeiezi o familie tradițională doar pentru că așa spune societatea, dacă asta nu te face fericit, nici pe tine nici pe soția ta implicit.

Homosexualitatea nu este o boală modernă cum ar spune unii, deoarece se poate observa și la animale și în istoria omenirii. Defapt nici nu este o boală. Nu apare în DSM V( Dicționarul Psihologilor Americani). Și despre adoptarea de copii de către homosexuali, înțeleg de ce nu sunteți de acord, argumentele voastre au un oarecare sens, cu mici excepții, și anume

  1. Homosexualitatea cum am mai spus, este înnăscută, deci un copil nu va devein gay, pt că părinții lor sunt gay. Poate vor avea experiențe homosexuale, dar orientarea lor nu va fi homosexuală dacă sunt programați genetic să fie heterosexuali (Studiile arată deocamdată că nu există motive de îngrijorare sub acest aspect.)
  2. Consider că decât să crești în orfelinat fără mamă, fără tată, (adică să fi abandonat de admirabilele familii tradiționale, sau alți oameni heterosexuali) mai bine ai două mame, sau doi tați. Măcar ai pe cineva, măcar ști că mergi acasă acolo unde cineva ține la tine, undeva unde cineva te iubește, nu într-un mediu rece, fără părinți.

Voi aduce câteva argument la ceea ce am scris mai sus, deoarece nu este doar o opinie personală.

Februarie 2005- doi pinguini Humboldt masculi au adoptat un ou și l-au clocit împreună. Acest caz a fost foarte mediatizat la emisiunile despre comportamente animale în vremea respectivă.

Marlene Zuk și Nathan Bailey de la Universitatea din California au descoperit în 2009, prin analiza cazurilor de comportament, că homosexualitatea se găsește nu rareori și la animale.( New Scientist, 5 Dec 2009, Homosexual Selection)

Deși nu pare, homosexualitatea are un rol adaptativ (paradox darwinian). Există mai multe ipoteze cu privire la explicarea rolului acesteia:

  1. Ipoteza suturării sociale spune că are un rol în promovarea formării și menținerii alianțelor(se observă la delfini) și facilitarea reconcilierii după un conflict( se observă la macacii japonezi). Da! Aceste animale au comportamente sexuale în contextele menționate mai sus.
  2. Ipoteza conflictului intrasexual spune că are un rol în reducerea succesului reproductiv al competitorilor(se observă la musculițele de bălegar), dar și la menținerea relațiilor de ierarhie prin dominanță( se observă la bizonii americani)
  3. Ipoteza selecției sexuale antagoniste spune că există alele care promovează comportamentul homosexual la bărbați care sunt favorizate de selecția naturală pentru a crește șansele de reproducere ale rudelor feminine ale acestor băbați.
  4. Teoria selecției prin înrudire spune că prin lipsa reproducerii, homosexualii sunt creați pentru a investi în creșterea rudelor lor, pentru a ajuta la creșterea puilor rudelor, la fel ca persoanele asexuale. (ajutoare la cuib)
  5. Teoria polimorfismului balansat– homosexualitatea este asociată cu o anumită regiune din cromozomul X(Xq28)
  6. Teoria formărării alianțelor– la cimpanzeii bonobo sexul între parteneri de același sex este un mijloc de relaxare, stabilire de prieteni și cimentare de alianțe, acest lucru bineînțeles nu înseamnă că alianțele trebuie consolidate prin sex.

Și un mic istoric care susține argumentele aduse mai sus:

-În Grecia antică băieții spartani eromenoi erau îndrumați în devenirea lor ca războinici de către mentori mai în vârstă numiți erastai.

-Până în 1700 relațiile bărbaților cu parteneri de același sex erau întodeauna structurate pe vârstă(adult cu adolescent sau tânăr)

-Începutul secolului 18- unii bărbați mai în vârstă au manifestat preferințe doar pentru bărbați,  motiv pentru care știința(psihiatria) consideră homosexualitatea o boală și o ilegalitate.

-Alfred C. Kinsey  între anii 1894-1956 a făcut o descoperire șoc pentru vremea aceea și anume că foarte multi barbati au experiente homosexuale.

Ideea acestor teorii totuși ar fi că homosexualitatea în general nu este exclusivă, adică nu ești 100% gay, ci doar o preferință în cele mai multe cazuri, iar homosexualitatea exclusivă ar fi observată mai pregnantă din 1700.(exista și înainte, doar că de atunci a devenit mai evidentă)

Nu uitați! Vă informați, apoi judecați!

Facebook Comentariu
Distribuire
Laura Elena3. rațiuneCugetăriVoi începe un topic foarte controversat: Căsătoriile gay. Văd multe persoane care sunt complet împotriva acestora, și numa nu pot pricepe, de ce? Ce vă macină pe voi gândul ce le place altora, și ce fac alții în intimitatea lor? Îi întreb de ce, și mereu găsesc același răspuns:...Pentru cei care știu să gândească singuri