Să trăiești într-o țară în care mare parte din oameni încă mai cred că rugându-te pentru apă ajută la ceva…că homosexualii sunt făpturile diavolului… că femeia trebuie să se poarte ca în 1 Timotei 2:9-15… că a existat un potop….
că pământul nu are mai mult de 6500-10.000 de ani… că suntem urmașii unui incest… că duhurile rele posedă oamenii când citesc cărți de știință (sănătate, inteligență!) sau când beau (la revedere, psihologie!)… că există oameni găini(îngeri)… că există forțe ale răului care nu sunt oamenii si preced omenirea… că ateii sunt făpturi ale diavolului…. că un copil ajunge ucigaș fără învățăturile din Biblie….. că poți face știință cu Dumnezeu in laborator… că evoluția e o conspirație mondială împotriva religiei…. absurdă și nestiintifica….intr-o țară în care științele sunt la pământ….în care ultima oară când s-a descoperit, sau măcar s-a AJUTAT la descoperirea vreunei realități ştiinţifice bunicul meu trăia și se scobea vajnic in cur…într-o țară în care sexualitatea este reprimată și subiectul în sine evitat până la punctul în care adulții ajung să se facă precum racii când pomenești de problema masturbării, problema anatomiei corpului, problema violului…
Să trăiești într-o astfel de țară…revin… este egal cu o lobotomie lunară, sau cel puțin cu o lisencefalie dobândită.
Presiunile credincioșilor asupra populației sunt imense, fac rău dezvoltării normale a copiilor, și la drept vorbind, mă dezgustă…
Oamenii sunt așa de tâmpiți încât cred că dacă îți pui dorințe la un mort(Moș Crăciunul adulților), sau in unele cazuri dacă îi rupi bucăți de piele și i le mănânci, mortul ți le îndeplinește….
10/10 din copii trecuți prin școlile din România cred in Dumnezeu ca fiind unicul zeu și, în acelasi timp, nu cred in evoluție….
Aceleași sondaje există in Turcia, țările din Africa.
Arabii… cândva o populație foarte mult înclinată spre cunoaștere (aproape toate craterele de pe lună au nume arabe, de ce?) au avut un singur premiu Nobel pentru știință in toată istoria Nobel, și ăla împărțit.
Medicii își fac cruci cu pacienții deopotrivă.
Oamenii coboară din autobuz făcând cruce zeului în loc sa ii mulțumească omului care chiar a condus mașina. Oamenii își lasă copiii să crească speriați de diavoli, fantome și spectre, în loc să-i îndemne spre circumspecție, curiozitate și scepticism.
În loc să înveți la un examen, te duci la Trei Ierarhi.
Religioși sunteți fiindcă nu aveți încredere in medicină… in metereologie…
în biologie… în genetică…în astronomie…în economie…
Toate științe, mai puțin economia, toate privite cu suspiciune tocmai fiindcă voi refuzați să învățați, voi stricați totul cu delăsarea voastră, tipic religioasă, voi refuzați știința.
Este nevoie de militantism ateu?
Să mă fută dracii dacă nu!
Sunteți nepereche în indiferența față de celălalt fiindcă sunteți prea ocupați să vorbiți cu omul invizibil și prea distrasi de la omul de lângă voi, real, palpabil, singur…
Nu înveți, nu iei examenul, nu studiezi, nu știi să vindeci cancerul.
Nu Dumnezeu te salvează de la moarte când ești împușcat!
Dacă exista, devia glonțul, nu te lăsa pe mâna a 12 chirurgi care si-au sacrificat peste 20 de ani de studii si 12 ore din viața lor ca să-ți salveze ție viața.
Așa stă treaba!

Facebook Comentariu
Distribuire
Please follow and like us:
MaximilianCugetări  Să trăiești într-o țară în care mare parte din oameni încă mai cred că rugându-te pentru apă ajută la ceva...că homosexualii sunt făpturile diavolului... că femeia trebuie să se poarte ca în 1 Timotei 2:9-15... că a existat un potop.... că pământul nu are mai mult de 6500-10.000 de ani......Pentru cei care știu să gândească singuri