Femeia religioasă, cea mai sfidătoare, ironică și revoltătoare întruchipare a fricii.

Manipulată și învinuită de păcate închipuite, își întinde singură capcane fictive, joacă roluri slabe de ispită, de Magdalenă și de diavol, premiindu-se singură cu promisiunea paradisului pierdut.

Ea se roagă pentru sănătate la dumnezeul milostiv care-i îmbolnăvește copilul, pentru viață- la dumnezeul iertător care-i va lua părinții, pentru dragoste- la dumnezeul înțelept care o consideră poartă către iad, pentru siguranță- la dumnezeul cel drept care lucrează pe căi misterioase.

Iubirile, greșelile și visele i le mărturisește duhovnicului, omului care vede în ea doar microclimă propice spermatozoizilor.

Uter vorbitor, purtătoare de ovule, cumpărătoare de lumânări, aducătoare de blesteme. Astea sunt virtuțile tale, să le porți cu plăcere!

 

Facebook Comentariu
Distribuire
Please follow and like us:
CîrșmaruCugetăriFemeia religioasă, cea mai sfidătoare, ironică și revoltătoare întruchipare a fricii. Manipulată și învinuită de păcate închipuite, își întinde singură capcane fictive, joacă roluri slabe de ispită, de Magdalenă și de diavol, premiindu-se singură cu promisiunea paradisului pierdut. Ea se roagă pentru sănătate la dumnezeul milostiv care-i îmbolnăvește copilul, pentru viață-...Pentru cei care știu să gândească singuri