Sfântul Scaun cu sediul în Vatican este simbolul creştinismului de rit catolic, iar Papa este „Vicar al lui Cristos”, adică reprezentantul acestuia pe pământ. Ce poate fi mai înălţător?! În persoana papei putem să îl recunoaştem chiar pe dumnezeul creştin.

Există o listă neîntreruptă de 265 sau 266 papi care au domnit la Vatican, începând din anul 30 e.n sau 33 e.n., atunci când Sfântul Petru ar fi primit această sfântă sarcină chiar de la Iisus. Sfântul Petru a condus Sfântul Scaun probabil prin delegat căci el nu a fost pe-acolo. Nici următorii „papi” de pe listă nu sunt prea reali, şi abia spre sfârşitul secolului al II-lea apar informaţii despre episcopii Romei, care doar în timpul pontificatului Papei Siriciu (384-399) primesc titlul de „Papă”.

Despre primii papi nu avem decât legende creştine nesusţinute de documente, dar de pe la sfârşitul primului secol avem informaţii interesante, care ne oferă o imagine despre locţuitorii lui Cristos pe pământ.

p1-alexandru-al-vi-lea p2-stefan-al-vi-lea p3-crime-in-cetatea-sfanta p4-domnia-prostituatelor p5-marozia p6-papesa-ioana p7-ioan-al-xii-lea p8-o-tripla-istorica-vicarius-filii-dei p9-sfanta-treime-papala-vicarius-filii-dei

Facebook Comentariu
Distribuire
Please follow and like us:
RaduCugetăriSfântul Scaun cu sediul în Vatican este simbolul creştinismului de rit catolic, iar Papa este „Vicar al lui Cristos”, adică reprezentantul acestuia pe pământ. Ce poate fi mai înălţător?! În persoana papei putem să îl recunoaştem chiar pe dumnezeul creştin. Există o listă neîntreruptă de 265 sau 266 papi care...Pentru cei care știu să gândească singuri