Extratereștrii – un subiect predominant, dar totuși foarte controversat. Este cunoscut faptul că oamenii de știință caută de foarte mult timp planete extraterestre capabile să susțină viață, iar acum, în speranța de a intra în contact cu formele de viață de acolo, au trimis un mesaj spre două din astfel de planete.

Mesajul a fost îndreptat către GJ 273 – cunoscută sub numele de steaua lui Luyten, o pitică roșie, la 12,36 ani lumină distanță de Pământ, dar oamenii de știință estimează că va dura doar 12 ani pentru a ajunge la destinație.

Dacă extratereștrii de acolo primesc și reușesc să înțeleagă mesajul, apoi ne trimit un răspuns, acesta ar putea ajunge la noi în timpul solstițiului de vară al emisferei de nord, în 2042 (21 iunie 2042). Totuși ideea nu este acceptată de toți, Stephen Hawking împreună cu alți experți avertizându-ne că dacă extratereștrii ar descoperi viața pe Pământ, ar fi sfârșitul unei civilizații, viața de pe Terra s-ar termina.

Mesajul a fost transmis la GJ 273 de către oamenii de știință de la Messaging Extra-Terrestrial Intelligence (METI) în Octombrie, 2017.

Când a vorbit pentru Space.com, Douglas Vakoch, președintele METI, a declarat că : ”este un prototip pentru ce ar trebui să facă omenirea de 100 de milioane de ori, de 1.000 de ori sau de 1 milion de ori. Pentru mine, cel mai mare succes va veni peste 25 ani, va fi acela când cineva își va aminti ce trebuie să caute ( un răspuns ) . Dacă vom reuși acest lucru, atunci asta va însemna o schimbare radicală a perspectivei”.

Conținutul mesajului constă într-un ”tutorial” științific și matematic, precum și 33 fragmente muzicale create de muzicienii de la festivalul de muzică Sonar și a fost difuzat în cod binar pe 16, 17 și 18 octombrie la două frecvențe radio diferite. Originea acestui mesaj a fost la antena radio din Incoherent Scatter Association din Tromso, Norvegia.

Profesorul Stephen Hawking, printre alți critici, a vorbit despre extratereștri, spunând că transmiterea  activă a mesajelor în spațiu este o chestie riscantă, datorită faptului că nu știm cu cu siguranță cât de buni sau rai sunt ei.

Acesta, de asemenea, crede că dacă planeta Pământ ar fi descoperită de extratereștri, dorința de a ne cuceri și coloniza va fi una foarte mare spunând într-un interviu că: „Dacă extratereștrii ne vizitează, rezultatul ar putea fi asemănător situației în care Columb a descoperit America, ceea ce nu s-a terminat bine pentru americani „.

În ciuda tuturor acestor lucruri, Vakoch își păstrează convingerea că transmiterea unui mesaj către steaua lui Luyten nu prezintă niciun risc: „Este greu de imaginat un scenariu în care o civilizație în jurul stelei lui Luyten ar putea avea capacitatea de a veni pe Pământ și a ne amenința dacă ei nu reușesc să transmită radiații în afara planetei lor „.

Motivul pentru care cercetătorii au ales steaua lui Luyten se datorează în special faptului că pitica roșie  nu este prea departe de Pământ și s-au găsit două planete potențial locuibile.

Un al 2-lea mesaj este preconizat pentru 2018, la o frecvență radio diferită, în speranța că cineva poate auzi vocea omenirii.

 

Articol preluat și adaptat de pe physics-astronomy.com

Facebook Comentariu
Distribuire
https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/12/6029686-3x2-940x627.jpg?fit=940%2C627https://i0.wp.com/liber-cugetatori.ro/wp-content/uploads/2017/12/6029686-3x2-940x627.jpg?resize=150%2C150Tudor Diaconuastronomie@liber cugetator,@liber-cugatatori,#liber,#liber-cugetatori,#liber-cugetatori Romania,#libercugetator,#libercugetatori,aliens,extraterestri,mesaj pentru extraterestri,signal to aliens,super pamant,Tudor DiaconuExtratereștrii - un subiect predominant, dar totuși foarte controversat. Este cunoscut faptul că oamenii de știință caută de foarte mult timp planete extraterestre capabile să susțină viață, iar acum, în speranța de a intra în contact cu formele de viață de acolo, au trimis un mesaj spre două din astfel de...Pentru cei care știu să gândească singuri